Den Haag

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Lekker slapen in een donker Duinoord!

Door: Geanonimiseerd
2 maart 2019
Duinoord Begroot   |   13 mei 2019 09:00

Dit plan kreeg minder dan 25 positieve likes. Er zijn in totaal 19 plannen ingediend die minder dan 25 likes kregen. Een plan moest minimaal 25 positieve likes halen om in aanmerking te komen voor een eerste haalbaarheidscheck. Dit plan is daarom ook niet geselecteerd voor de stemfase.

De lichthinder van straatlantaarns in huis beperken, om daarmee het wooncomfort, de slaap en de gezondheid van alle bewoners te verbeteren.

Lekker slapen is niet alleen fijn, maar ook goed voor uw gezondheid: het geeft energie, en een kleinere kans op allerlei ziekten. Slapen gaat het best als het goed donker is in de avond en nacht. 
 
Kunstmatig licht, bijvoorbeeld afgeven door straatlantaarns, kan uw slaap, en daarmee uw gezondheid, verslechteren. 
 
Met dit plan kunnen we lichthinder door straatlantaarns in Duinoord beperken. Dit kunnen we doen door aan de woningzijden van de lantaarns hittebestendige lichtfilters te plaatsen. De filters zorgen er dan voor dat er veel minder licht de huizen binnen schijnt, terwijl de straat verder nog goed verlicht blijft. 
 
We hopen hiermee het wooncomfort, de slaap en gezondheid van alle bewoners van Duinoord te verbeteren. 

Natuurlijk moeten de aanpassingen niet ten koste gaat van het gevoel van veiligheid. We kunnen de filters eerst in een gedeelte van de wijk ‘uittesten’, om na te gaan wat bewoners van de aanpassing vinden. Bijvoorbeeld in de Galvani-, Snellius-, Volta- en Archimedesstraat. 
 
Omdat de aanpassing van de lantaarns en een eventueel onderzoek onder bewoners wel volgens de regels moet gebeuren, hebben we voor de uitvoering van het plan hulp van de gemeente nodig. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 2 maart 2019 23:59

Mooi licht momenteel, mooie lantaarns. En donkere straten geven verkeerd volk. Huidige situatie behouden.

Geanonimiseerd | 3 maart 2019 21:00

Het idee is juist om licht tegen de gevels te verminderen, zonder de straat donker te maken. (dus die ongure types komen er niet!)

Geanonimiseerd | 13 maart 2019 12:37

Verlichte gevel vermindert kans op inbraak. Suggestie: koop een gordijn?

Geanonimiseerd | 3 maart 2019 09:16

Mensen met nachtblindheid hebben het moeilijk in straten waar het licht gedimd is.

Geanonimiseerd | 3 maart 2019 21:02

Het idee is juist om het tegen de gevels te verminderen, zonder de straat donkerder te maken. Mensen met nachtblindheid zullen hier dus geen hinder van ondervinden.

Geanonimiseerd | 12 maart 2019 10:58

een 'warmere' lichtsoort zou veel helpen

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief