Den Haag
Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet geselecteerd

Fietsen foetsie

Door: Geanonimiseerd
4 maart 2019
Duinoord Begroot   |   13 mei 2019 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. De Galvani school is eigenaar van het terrein. In eerdere gesprekken met bewoners, de Galvanischool en wethouder Bruines is afgesproken dat de gesprekken worden hervat ná de verbouwing. De gemeente is uiteraard bereid om hier bij aan te sluiten.

De fietsenstalling van de gerenoveerde Galvanischool gebruiken op momenten dat de school gesloten is (avonden, weekends, vakanties).

Fietsen is gezond en duurzaam. Veel mensen vinden dat gelukkig, zo zie je in het straatbeeld. De bewoners van de Snelliusstraat zetten zich al jaren in om overtollige weesfietsen te verwijderen. Toch blijven er heel veel fietsen rondom de straatnietjes, lantaarnpalen, voor ramen en aan verkeersborden staan. Op de smalle stoepen in de Snelliusstraat is het vaak lastig om je weg te zoeken, zeker met een kinderwagen, rollator of iets dergelijks. 

Tijdens een van de informatieavonden voor de verbouwing van de Galvanischool heb ik dan ook verheugd gereageerd op het voornemen om een fietsenstalling te maken op een van de huidige speelpleintjes in de Snelliusstraat. Het leek me een fantastisch plan om deze fietsenstalling voor de buurt open te stellen op de momenten dat de school er geen gebruik van maakt (avonden, weekend, vakanties). Helaas kreeg ik direct een negatieve reactie van de schoolbestuur. Het zou te ingewikkeld zijn om toezicht te houden. 

Toen ik er later nog eens over nadacht, begreep ik deze reactie niet. De school maakt van deze fietsenstalling slechts 200 dagen per jaar gebruik, tussen 8 's morgen en 5 uur 's middags. Op 165 dagen per jaar zou de stalling in het geheel niet gebruikt worden en op de overige 200 dagen gedurende 15 uur per etmaal niet. Het moet toch mogelijk zijn op op deze tijden de fietsenstalling open te stellen voor buurtbewoners?

Ik wil dit plan gebruiken om expliciet te maken wat er zou moeten gebeuren om de medewerking van het schoolbestuur  te krijgen bij dit buurtinitiatief. Het lijkt me zo haalbaar om hier een win-winsituatie van te maken!


Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 11 maart 2019 13:53

Helder verwoord! Stel de school int stallingsgeld voor mensen die na 17 uur thuiskomen en vóór de school opent, alweer weg zijn met hun fiets. Het brengt een aardig budget op voor extra activiteiten, schoolmiddelen of reisjes voor de kinderen. De fietsen staan beter beschermd en de m2 worden optimaal gebruikt. win = win

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief