Den Haag
Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet geselecteerd

Sunny Court transformeren tot een stiltegebied. Er moet meer planten en bloemen komen in Sunny Court

Door: Geanonimiseerd
4 maart 2019
Duinoord Begroot   |   13 mei 2019 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Het creëren van een stiltegebied is een provinciale aangelegenheid en valt daarmee buiten de kaders van dit budget.

Sunny Court transformeren tot een stiltegebied. Er moet meer planten en bloemen komen in Sunny Court.

We willen graag het geld gebruiken om het hofje Sunny Court aan te wijzen als een stiltegebied in de stad en het hofje transformeren tot een stiltegebied. Wij vinden dat Sunny Court een plek moet worden waar je even uit de drukte van de stad kunt stappen. Er moet meer planten en bloemen komen in Sunny Court. Er is grote behoefte aan meer groen en stilte in de buurt, aan plekken waar nog rust heerst.  Geen activiteiten in Sunny Court die lawaai maken. Uit onderzoek blijkt dat lawaai schadelijk kan zijn voor de gezondheid, en dat stilte plekken in de stad de drukte van de stad kunnen compenseren, bijdragen aan herstel en ‘op adem komen’, en dat rust een positieve invloed van een prettige plek in de stad versterkt. Groene en stille Sunny Court zal veel toevoegen aan de kwaliteit en leefbaarheid van onze drukke buurt.  Het ligt zowel in de Europese Richtlijn Omgevingslawaai als in het advies “Stiltegebieden en gezondheid” van de Gezondheidsraad vastgelegd. In het advies wordt gewezen op het belang van stiltegebieden in de stad die geluidshinder en andere vormen van stress kunnen compenseren. 


Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 4 maart 2019 21:19

In ben voor. In de directe omgeving/ wijk bevinden zich veel opvang-organisaties (crèches/BSO, ongeveer 13). Er komen steeds meer grotere kinderen met meerdere en grotere groepen tegelijk schreeuwen en gillen in het hofje. Sunny Court is en blijft een hofje van beperkte omvang, zeker niet geschikt voor grotere kinderen en meerdere groepen tegelijk.

Geanonimiseerd | 5 maart 2019 09:25

Ik woon aan Laan van Meerdervoort tegen het hofje Sunny Court en ik zie dagelijks grote groepen kinderen van het dagverbijf DAK naar binnen komen, met meerdere groepen tegelijk, schreeuwend en gillend. Vroeger was Sunny Court en oasis van rust, maar er komen steeds meer speeltoestellen in Sunny Court en steeds meer grote groepen kinderen. Er is niets meer van rust te bekennen. Wij, de bewoners, die geen gebruik kunnen maken van onze tuinen of die ramen kunnen openhouden tot laat in de avond.

Geanonimiseerd | 5 maart 2019 09:26

Alle rust die de tuin biedt en het parkje bood is weg. Ik wil graag dat Sunny Court weer en oasis van rust wordt. Ik ben voor.

Geanonimiseerd | 5 maart 2019 09:29

I would like to see Sunny Court as a green silence area, where people are able to rest during the work break or go to meditate. Green, relaxed, silent place.

Geanonimiseerd | 5 maart 2019 12:26

Ik ben voor omdat stilte gebieden belangrijk zijn voor onze gezondheid en voor de natuur in de stad - zo waardevol in onze leven in de stad. Sunny Court is hier heel geschikt voor. Er zijn genoeg speelgelegenheden in de omgeving, maar geen stilte plekken.

Geanonimiseerd | 5 maart 2019 12:30

Mensen en dieren hebben rust en natuur nodig om in balans te blijven.

Geanonimiseerd | 5 maart 2019 12:36

Sunny Court biedt de bewoners van de wijk en vogels en dieren een unieke kans om tot rust te komen. Ieder stukje groen / natuur beleving in de stad is waardevol

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 4 maart 2019 17:49

Het Sunny Court is al heel lang een mooi groen parkje voor iedereen. Bovendien is het een veilige plek voor kinderen om overdag buiten te spelen. Met dit voorstel ontneem je hen een plek in de stad. Na 19.00 uur rust is prima. Dan wordt het parkje ook gesloten.

Geanonimiseerd | 4 maart 2019 17:48

Een stiltegebied in de stad is een illusie. Daar hebben we de duinen voor. Sunny Court is een heerlijke groene speelplek voor (jonge) kinderen die hier veilig en vrij kunnen spelen en bescheiden natuurervaringen opdoen. Niets aan veranderen!

Geanonimiseerd | 4 maart 2019 17:54

De Europese Richtlijn Omgevingslawaai heeft uitsluitend betrekking op grote infrastructurele geluidsbronnen, zoals rijkswegen, spoorlijnen en grote luchthavens. Bewoners van de aan Sunny Court grenzende woningen openen en sluiten het park op tijden die stilte in de avonduren garanderen. Het is een prachtige besloten omgeving voor kleine kinderen om veilig omringd door groen te spelen terwijl de ouders genieten van Duinoord's groene long en het gefluit van de vogels die er zich bevinden.

Geanonimiseerd | 4 maart 2019 17:31

Wat een geldverspilling zou dit zijn!
Hoe stil wil je het hebben.
Sunny court gaat iedere avond al om 19 uur dicht en er zijn volop planten en bomen.
Dit zou een plan worden waarmee je een grote groep mensen de mogelijkheid tot het genieten van de natuur zou ontnemen!

Geanonimiseerd | 4 maart 2019 18:44

Sunny Court is een ontmoetingsplek in de stad en vervult daarmee juist een belangrijke sociale functie. In het rapport De stad als gezonde habitat van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur staat hierover: “Op deze manier draagt de leefomgeving bij aan gezondheid in de brede zin van het woord: niet alleen fysieke gezondheid, maar het kunnen deelnemen aan de maatschappij en sociale veerkracht ontwikkelen.” Een stilteplek voorziet hierin niet.

Geanonimiseerd | 4 maart 2019 21:00

Sunny Court is wat mij betreft nu al de rustgevende plek die het plan ambieert. Vogels, wat wind door de bomen en vrolijk spelende kinderen. Waar anders in de stad kun je zoiets vinden?

Geanonimiseerd | 5 maart 2019 07:28

Sunny Court is een heerlijke en verrassende ontmoetingsplek in de stad, met sprankelende buurtinitiatieven die verbindend werken. En het is een plek waar jonge kinderen op 'ontdekkingsreis' kunnen gaan en hun wereld groter maken op een veilige manier.

Geanonimiseerd | 19 maart 2019 09:33

Een mooi parkje, maar zeker niet toegankelijk voor elke duinoordenaar. Daar is dit toch allemaal om te doen. Ik zou zeggen plaatst er een grrrrrrrrrroooot Bijen/Insecten hotel.

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 14:03

Waar kinderen spelen moet lawaai in koop worden genomen. Verder vindt ik het pakje zoals het nu is mooi want natuurlijk. Het vergt ook weinig onderhoud.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief