Den Haag
Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Tinyforest Duinoord

Door: Geanonimiseerd
6 maart 2019

Een Tinyforest is een minibos ter grootte van een tennisbaan met hoge biodiversiteit. Een fijne plek voor insect, dier, mens en kind!

Een Tinyforest is een inspirerende groene ontmoetingsplek in de buurt, waar je samen kunt genieten van de natuur. Door de grote verscheidenheid aan bomen en planten op een klein oppervlak is het een haven voor insecten, vogels en andere dieren. Kinderen kunnen hier fijn spelen en leren over plant en dier. Dit kan gecombineerd worden met een natuurspeelplaats en een openbare moestuin. Al met al een heerlijke plek waar je de natuur kunt beleven in de buurt. 

IVN heeft al op meerdere plekken in Nederland Tinyforests aangelegd en zou dit dus makkelijk kunnen uitvoeren. Maar het mag ook zelf met behulp van hun stappenplan. Vormgeving is vrij, dus daar kunnen we als buurtbewoners samen over nadenken! 

Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 13 maart 2019 22:51

Super goed idee! Er is nu nog een plan voor een Tiny Forrest ingediend, maar ook met een plek ervoor uitgewerkt. Het is vandaag 13 maart geplaatst. Je kan meerdere malen stemmen en geeft aan dat er draagvlak voor is.

Geanonimiseerd | 17 maart 2019 13:56

Ik zou het geweldig vinden als er in Duinoord een plek te vinden is voor een tiny forest. Is er wellicht ergens een verwaarloosde binnentuin of versteende parkeerplaats om die om te toveren in een paradijsje?

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 13:56

Als erover gedacht wordt zo'n tiny forest op het tussenstuk van het Sweelinckplein aan te leggen, ben ik tegen. Dit zou de oorspronkelijke zichtlijn van dit monumentale plein verstoren.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief