Den Haag
Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Bijenhotels bouwen & 'bij blije' planten voor Duinoord door Duinoordse kids

Door: Geanonimiseerd
9 maart 2019

Tijdens de duurzame markt in de Reinkenstraat (okt) kunnen kinderen bijenhotels voor de wijk maken en krijgen ze een bij-blije plant mee.

Vanuit Duurzame Markt willen we kinderen betrekken bij het vergroenen van de wijk - en hen leren dat ook zij al kunnen bijdragen hieraan.
Vorig jaar deden meer dan 200 kinderen mee met duurzame kinderactiviteiten op de markt. 
Dit jaar willen we met de kinderen blijvende impact maken op de wijk. We willen met hen 3 tot 5 grote bijenhotels maken (voor alle parken & speeltuinen in de wijk). En we willen alle kinderen een vaste, "bij-blije" plant meegeven, voor in hun tuin of voor in de boomspiegels van de Duinoordse straten. 


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 11 maart 2019 13:48

Zucht. De zucht is geen sterk argument, maar het is duidelijk dat dit een erg vergaand alternatief idee is. Ik ben sowieso tegen het woord duurzaam. Zelfs fabrieken en banken zijn tegenwoordig groen en duurzaam, ter misleiding van het volk. Bijen hotels is een te groot woord voor een houten plankje met wat gaten. Een goed gerunde bijenkorf met imker daar zit wellicht een idee in, maar een 'duurzame' markt koppelen met een subsidie lijkt mij niet goed.

Geanonimiseerd | 10 april 2019 10:14

Beste Job, Ik begrijp je reactie heel goed. Ik ben een van de initiatief nemers van deze markt. Wellicht voor jouw idee goed om te weten dat de zowel de vrijwilligers als Le Marie Marché niet verdienen aan deze editie Go Green. Alle hulp is dus welkom. Groeten Marie-France

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief