Den Haag
Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Sweelinckplein met Tiny Forest

Door: Geanonimiseerd
13 maart 2019

Het Tiny Forest als groene hart voor Duinoord zorgt voor kinder-educatie, biodiversiteit en vliegroutes voor bijen, vleermuizen en vogels.

Het Tiny Forest verbindt de twee helften van het Sweelinckplein en fungeert als groen wijkhart! Het oppervlak wordt tot aan de rijbanen vergroend (de klinkers in de randen worden weggehaald en verkocht) en aan de 6 bestaande bomen worden 20 nieuwe bomen plus struiken toegevoegd waardoor een groene verbinding ontstaat tussen de twee pleinen maar ook een groene verbinding, een ecologische corridor, in de lengterichting van Emmakade en Waldeck Pyrmontkade. 

 


 Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 14 maart 2019 00:51

Dit bos scheidt juist de twee pleinhelften! door de dichtheid van de beboming!

Geanonimiseerd | 14 maart 2019 14:58

Meer vergroenen van het middenstuk is geen slecht idee, als bomen uitsluitend aan de langgerekte zijkanten staan. De bedoeling van het park Sweelinckplein is architectonisch altijd doorzicht geweest van de ene zijde naar de andere zijde in de lengterichting. Ga maar eens aan de Reinkenstraatkant staan en kijk dan richting het Vredespaleis. Helaas staan er nu al twee bomen in de weg en dus fout. Vergroening prima, maar houd rekening met het monumentale karakter.

Geanonimiseerd | 14 maart 2019 11:29

Hoe moeten de schoolklassen kleuters deze plek van 'kindereducatie' bereiken en verlaten?

Geanonimiseerd | 14 maart 2019 14:53

Dit voorstel belemmert het doorzicht van de 2 pleinhelften (zichtlijn volgens oorspronkelijk ontwerp Sweelinckplein)

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 14:27

Er zijn volgens mij geen locaties voor. Het tussenstuk van het Sweelinckplein is hiervoor niet geschikt, omdat het de oorspronkelijke doorkijk van het Sweelinckplein zou verstoren. Dit monumentale plein wordt zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat behouden of teruggebracht.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief