Den Haag
Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Vergroenen taluds

Door: Geanonimiseerd
16 maart 2019

De taluds langs het water Kon.Emmakade en Waldeck Pyrmontkade beplanten met bloeiende struiken om vogels en insecten aan te trekken.

Sinds enige jaren geleden de struiken in de taluds zijn verwijderd, zijn zangvogels uit de omliggende straten verdwenen. We weten dat insecten en bijen zeer belangrijk zijn, voor bestuiving, maar ook als eiwitrijk voedsel voor vogels. Mijn plan is om de kades opnieuw te laten  beplanten met struiken, die door het jaar heen, achtereenvolgens bloeien. Deze bieden behalve voedsel, ook beschutting en nestruimte voor vooral kleine zangvogels. Als er voor lage struiken gekozen zou worden, hoeft er jaarlijks niet veel gesnoeid te worden. Dat scheelt in onderhoud. Tussen de borders is ruimte voor bloeiende planten.


Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 17 maart 2019 09:04

Het is bekend dat diverse belangrijke insecten in populatie afnemen. Insecten staan aan het begin van de voedselketen, en zorgen daarmee voor het leven en goede biocultuur.

Geanonimiseerd | 17 maart 2019 13:37

Hoe meer bloemen en groen: DOEN!

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 13:34

Meer begroeiing is goed, vooral insecten die het steeds zwaarder hebben in Nederland.

Geanonimiseerd | 27 maart 2019 17:36

Herstel van de kaalgeslagen taluds en beplanting met meer 'insectvriendelijke' struiken van andere openbare grondstroken zijn een efficiënte methode om het verlies aan biodiversiteit tegen te gaan.

Geanonimiseerd | 1 april 2019 09:40

Groen geeft rust voor verkeersgebruikers, bewoners en vogels.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief