Den Haag
Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Vergroenen 1e Sweelinckstraat

Door: Geanonimiseerd
17 maart 2019

Vergroenen van de 1e Sweelinckstraat door laanbeplanting, groenaccenten en geveltuintjes.

Met een aantal buurtbewoners is een plan bedacht voor het vergroenen van de 1e Sweelinckstraat, als start en inspiratie voor verdere vergroening van de wijk. 

1. Momenteel staan er maar 5 bomen aan de oneven kant in de 1e Sweelinckstraat. Ons voorstel is de bomenlijn door te zetten tot aan het Groot Hertoginnelaan en ook aan de aan de even zijde van de straat bomen te planten. In verband met ziekte en biodiversiteit stellen we voor verschillende soorten te planten.

2.Daarnaast stellen we  groene accenten op de kop, het midden en het einde van de straat voor: 
Kop: Vóór het gebouw Duinoord een boom in het midden van de bestrating zodat er een soort pleintje ontstaat (zie esdoorn Prinsevinkenpark), dit zorgt ook voor een verbetering van de verkeersveiligheid.
Midden: in de knik van de 1e Sweelinckstraat een groene verblijfsplek met vaste planten en zitranden. Dit zal ook de verkeersveiligheid verbeteren (er wordt hier te vaak hard gereden). 
Einde: bij de aansluiting op de Groot Hertoginnelaan de grote stoepvlakken vergroenen (met lage groenvlakken ivm de verkeersveiligheid). 

3. De toolbox voor geveltuinen die ontwikkeld is voor Scheveningen adopteren voor de 1e Sweelinckstraat.


Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 13:33

Meer geveltuintjes zijn goed voor de luchtkwaliteit, zomertemperatuur en waterafvoer in Duinoord. Dit zou ook meer in het algemeen kunnen worden gepromoot, niet alleen voor de 1e Sweelinckstraat.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 14:30

Meer geveltuintjes zijn goed voor de luchtkwaliteit, zomertemperatuur en waterafvoer in Duinoord. Dit zou ook meer in het algemeen kunnen worden gepromoot, niet alleen voor de 1e Sweelinckstraat. Ik vind het echter een eigen verantwoordelijkheid van de bewoners om geveltuintjes aan te leggen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief