Den Haag
Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet geselecteerd

Makkelijker Afvalscheiden in heel Duinoord!

Door: Geanonimiseerd
20 maart 2019
Duinoord Begroot   |   13 mei 2019 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. Het gaat om een ingewikkeld proces waar veel partijen bij betrokken zijn. Daardoor is het niet realiseerbaar binnen de gestelde termijn. Ook past het niet binnen het budget.
Het voorstel is om los van Duinoord Begroot een traject te starten om draagvlak te meten en PMD, glas en papier opties in kaart te brengen en vervolgens waar mogelijk PMD-containers te plaatsen of bestaande ORACS om te bouwen.

Drempel verlagen om recyclebaar afval te scheiden met papier en plastic bakken op loop afstand!

Door iedereen beter toegang te geven tot recycle bakken willen wij graag de drempel lager maken om te scheiden! 

Het overgrote deel van ons dagelijks afval bestaat uit herbruikbaar materiaal zoals papier, plastic en glas. De drempel om nu afval te scheiden is te hoog omdat er geen recycle bakken op loopafstand zijn. 

Het aanbieden van recycle bakken in de buurt van supermarkten en pleinen is een goed begin maar vaak staan er dan niet alle 3 de bakken (plastic, papier, glas). Zo staan wij vaak met een zak vol plastic bij een papier en glas bak.... Of we staan wel bij een plastic bak, maar die zit helemaal vol (door gebrek aan bakken). Helemaal voor niets heen gefietst dus.... 

Restafvalcontainers (ORACS) zijn overal op loopafstand terwijl het slechts een klein deel van het dagelijks afval is. Wij zouden graag naast de ORACS ook papier, plastic, en glas bakken willen zien.

Wij willen graag meer locaties waar papier, plastic en glas op één plek gerecycled kan worden zodat iedereen ook op loop afstand kan scheiden. Het plan is bedoeld voor heel Duinoord, zodat iedereen dichterbij recycle bakken woont. 

Afval scheiden is belangrijk. Nu wordt er helaas te vaak uit gemak niet gescheiden. Hier willen wij verandering in brengen. Help het milieu door bij te dragen aan recycling. Steun ons initiatief door op ons plan te stemmen! Bedankt :)

Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 13:26

Vooral voor plastic is de afstand relatief groot.

Geanonimiseerd | 31 maart 2019 22:34

Eens met Nelleke, maar ook met Terence en Isabelle. De helft van de ORACS kan zonder meer bestemd worden voor verpakkingsmateriaal

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 20 maart 2019 22:06

Afval scheiden; ja graag! Extra ruimte bij de orac's voor afvalbakken? Nee hoor, dat lijkt me niks. Met het te kort aan parkeerplaatsen, nog meer parkeerplaatsen opofferen. En wilt u wonen met vier of vijf afvalbakken voor uw stoep?
Plaats bij elke glas- en papierbak ook een plasticbak. Lijkt me beter

Geanonimiseerd | 26 maart 2019 16:51

Mee eens, het liefst zouden wij eigenlijk een van de bestaande twee ORACS in elk straat vervangen door een recycling ORAC waarbij je en papier en plastic kwijt kunt (zie mijn afbeelding). Dit is mogelijk omdat de meerderheid van ons vuil uit plastic en papier bestaat. Bovendien heeft de overheid het ophalen van vuil goed geregeld dus de ORACS zitten nooit te vol. Met dit plan zou er niets veranderen met het straatbeeld en parkeerplaats. Maar helaas bestaat er momenteel nog geen 2-in-1 bak :(

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief