Den Haag

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Torentjes terug op de Duinoordhuizen mét geïntegreerde zonnepanelen

Door: Geanonimiseerd
20 maart 2019
Duinoord Begroot   |   13 mei 2019 09:00

Dit plan kreeg minder dan 25 positieve likes. Er zijn in totaal 19 plannen ingediend die minder dan 25 likes kregen. Een plan moest minimaal 25 positieve likes halen om in aanmerking te komen voor een eerste haalbaarheidscheck. Dit plan is daarom ook niet geselecteerd voor de stemfase.

Mooie torentjes die typerend zijn voor Duinoord weer terug op de huizen. Maar dan ook als energie-opwekkers!

Veel van die fraaie torentjes op de neo renaissancehuizen van Duinoord zijn in de loop der jaren door verval en hoge onderhoudskosten gesloopt en verdwenen. Het zou voor het straatbeeld mooi zijn als veel van die torentjes terug zouden keren, maar dan in een modern jasje, namelijk met zonnepalen die op maat gemaakt zijn van de desbetreffende toren. Door dit op een paar huizen te doen, kunnen we als Duinoorders ervaring opdoen met het terug laten bouwen van die torens met een mooie jaarlijkse opbrengst in opgewekte zonne-energie.

Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 20 maart 2019 22:02

Natuurlijk willen we die torentjes terug, maar wie zal dat betalen? Ronde driehoekige zonnepanelen voor op de daken van die torentjes; zijn die er dan? Ja, een soort dikke dakpannen met nog te laag rendement. En dan die torentjes. Met die 30.000 kun je misschien 1,5 torentje terugzetten en dan heb nog niet eens de zonnepanelen.
Dus, ja graag, maar niet zo realistisch

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Geanonimiseerd | 21 maart 2019 14:21

Die torentjes staan vooral op monumentale panden. Zonnepanelen zouden deze torentjes ontsieren. Het zou ook in strijd zijn met de monumentale status van dergelijke panden.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief