Den Haag
Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd

Vergroening van de Van Blankenburgstraat

Door: Geanonimiseerd
28 maart 2019

Vergroenen van de Van Blankenburgstraat: straatbeplanting, bomen en geveltuinen. Bomen brengen zuurstof, een beter leefklimaat en rust.

Vergroenen van de Van Blankenburgstraat door straatbeplanting, bomen, groenaccenten en geveltuinen. 
 
Met een aantal buurtbewoners is een plan bedacht voor het vergroenen van Duinoord. De Van Blankenburgstraat loopt als belangrijke ader door deze prachtige wijk. Hierbij een vergroeningsplan voor deze prachtige straat - als start en inspiratie voor verdere vergroening van de wijk Duinoord. 
 
1. Momenteel staan er slechts enkele bomen  aan de oneven kant in de straat, waarvan een aantal helaas niet meer levensvatbaar.  Bomen brengen zuurstof, een beter leefklimaat en rust. Dode/zieke bomen moeten worden vervangen. Dit voorstel ziet er daarnaast op de bomenlijn door te zetten - op een manier dat dit niet ten enorm koste gaat van licht maar bijdraagt aan meer bladergroen en biodiversiteit in de straat - en ook aan de even zijde van de straat bomen te planten (om en om). 
 
2. Daarnaast is het voorstel om meer geveltuinen te creeren of bloembakken op de stenen vensterbakken te plaatsen waardoor planten meer ruimte krijgen in de straat. Hiervoor wordt voorgesteld de toolbox voor geveltuinen die ontwikkeld is voor Scheveningen adopteren voor de Van Blankenburgstraat. 
 
3. Er is een plek in de straat waar fietsen gestald kunnen worden, nabij nummer 14/16. Het zou mooi zijn als daar een lage, groene overkapping kan komen voor de fietsen, zodat dit bijdraagt aan een vriendelijker straatbeeld. Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief