Den Haag
Dit plan is niet geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet geselecteerd

Sunny Court Natuurontdektuin

Door: Geanonimiseerd
31 maart 2019
Duinoord Begroot   |   13 mei 2019 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidscheck niet gehaald. De beheersbaarheid van het park en de leefbaarheid voor omringende bewoners moet gewaarborgd blijven. Het risico is te groot dat bewoners teveel overlast ervaren bij uitbreiding van het terrein.

Een uitbreiding binnen het bestaande Sunny Court met een natuurondekplek waar kinderen (en hun ouders) actief op onderzoek uit kunnen gaan.

Het Sunny Court is een plek waar kinderen graag op ontdekking gaan tussen de bomen en struiken. Maar het zou wat uitdagender mogen. Ik zou het leuk vinden om een natuurondekplek te creëren in het hart van het park. Met stammetjes om op te zitten, een veldje wilde bloemen voor wat kleur en om de bloemen en bijen te helpen voedsel te vinden. Een waterpomp die (oudere) kinderen zelf kunnen bedienen die een ondiep stroompje van water voorziet. Zo kunnen de kinderen zien hoe het water beweegt en het nodigt uit tot het bouwen van watervalletjes en het laten meevoeren van blaadjes. De vogels hebben er op rustige momenten een drinkplek. Een blotevoetenpad met stapstenen en andere ondergronden, zou hier ook goed bij passen. De bijgevoegde tekening is een ruwe schets, er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Ik zou ouders en kinderen graag actief willen betrekken bij het uitvoeren van het plan, zodat het 'van hen' voelt en ze zich er medeverantwoordelijk voor voelen. Jaarlijks kunnen er samen bloemen gezaaid worden of schuilplaatsen gemaakt worden voor insesecten en andere dieren.Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | 3 april 2019 12:54

Leuk idee! En het is mooi getekend!

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Uitleg Stemmen Archief