Den Haag

Veelgestelde vragen

13 mei 2019

In het kort

Heb je vragen over Duinoord Begroot? Bekijk dan eerst eens of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar duinoordbegroot@denhaag.nl. De medewerkers van Stadsdeel Scheveningen zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!


Waar vind ik de uitslag en hoe is die bepaald?

Op 15 juni 2019 om 10.00 uur op het Sweelinckplein (tijdens Open Ateliers Duinoord e.o.) wordt de uitslag bekend gemaakt. De uitslag wordt ook op deze website gepubliceerd met daarbij een uitleg hoe de uitslag tot stand is gekomen.

Ik ben geen bewoner van Duinoord maar wil wel graag stemmen. Kan dat?

Nee, alleen bewoners van de wijk Duinoord van 18 jaar en ouder mogen stemmen.

Ik woon in Duinoord maar heb geen stemcode ontvangen, hoe kan ik alsnog meedoen?

Wat vervelend! Stuur een e-mail naar duinoordbegroot@denhaag.nl en dan kijken we wat we kunnen doen.

Ik heb mijn persoonlijke stemcode ingevuld, maar het lukt niet om te stemmen. Wat nu?

Een stemcode bestaat uit 6 tekens (cijfer en letters) en is hoofdlettergevoelig. Controleer nogmaals of je alle tekens juist hebt overgenomen. Lukt het nog steeds niet? Stuur een e-mail naar duinoordbegroot@denhaag.nl

Hoe weet ik zeker dat mijn stem is opgeslagen?

Je stem is goed opgeslagen als je in stap 4 een bevestiging ziet die zegt; 'Gelukt, je hebt gestemd!' Het stemmen werkt in 4 stappen. In stap 1 kies je je favoriete plannen. In stap 2 controleer je in het overzicht of je tevreden bent met je gekozen plannen. In stap 3 vul je de stemcode in die je per brief hebt ontvangen, waarna je vervolgens klikt op de knop 'Stemmen'.

Ik ben niet zo handig met computers. Kan ik ook met mijn brief stemmen? En hoe doe ik dat dan?

Als je het lastig vindt om online te stemmen, vraag dan hulp van vrienden, familieleden of buren. Je kunt ook langskomen bij Bewonersoverleg Duinoord in het Trefcentrum (Sweelinckplein 42). Daar zijn op maandag 3 juni van 17.00 tot 20.00 uur en op woensdag 5 juni van 9.00 tot 12.00 uur mensen aanwezig die je kunnen helpen met stemmen. Neem dan de brief met de persoonlijke stemcode mee en een legitimatiebewijs.

Kan ik voor anderen stemmen?

Jouw unieke stemcode is persoonlijk geadresseerd. Het is de bedoeling dat iedereen voor zich stemt. Uiteraard kun je mensen die hulp nodig hebben, ondersteunen bij het invoeren van hun unieke code als zij dat op prijs stellen. Op maandag 3 juni en woensdag 5 juni kunnen mensen bij Bewonersoverleg Duinoord in het Trefcentrum (Sweelinckplein 42) hulp krijgen bij het invoeren van hun stemcode. Daar zijn op maandag 3 juni van 17.00 tot 20.00 uur en op woensdag 5 juni van 9.00 tot 12.00 uur mensen aanwezig die kunnen helpen met stemmen. Bewoners kunnen daar ook voor anderen stemmen, met de brief, een kopie van het legitimatiebewijs en een schriftelijke toestemming van de persoon waarvoor gestemd wordt

Ik heb een plan ingediend, maar er kan niet op gestemd worden. Hoe kan dat?

In totaal zijn er 54 plannen ingediend, waarvan er uiteindelijk 21 zijn geselecteerd. Als jouw plan niet tot deze 21 behoort, dan kan er ook niet op gestemd worden. Redenen waarom jouw plan niet is geselecteerd zijn:
  1. je plan heeft niet de benodigde 25 likes gehaald of;
  2. je plan is niet als haalbaar beoordeeld tijdens de haalbaarheidscheck of;
  3. je plan heeft 25 likes gehaald en is haalbaar maar niet geselecteerd. In een uitzonderlijk geval is een haalbaar plan met meer dan 25 likes niet geselecteerd omdat er een ander alternatief voor is. Bijvoorbeeld financiering uit andere bronnen of het plan staat in de toekomst gepland om uitgevoerd te worden. Deze plannen zijn altijd in overleg met de indieners niet geselecteerd.
Als het goed is, heb je hierover in de week van 13 mei een e-mail ontvangen met een uitleg. Je kan ook hier kijken hoe jouw plan en andere plannen zijn getoetst. Heb je geen e-mail ontvangen en wens je alsnog een uitleg? Stuur dan een e-mail naar duinoordbegroot@denhaag.nl

Ik heb in maart op een plan gestemd, maar ik zie het niet terug in de geselecteerde plannen. Hoe kan dat?

Er kon tot en met 7 april op de plannen worden gestemd. Alle plannen met 25 positieve likes gingen door naar de haalbaarheidscheck. Niet alle plannen waren haalbaar. In totaal zijn er 54 plannen ingediend, waarvan er uiteindelijk 21 zijn geselecteerd. Als het plan niet geselecteerd is, dan:
  1. heeft het plan de benodigde 25 likes niet gehaald of;
  2. is het plan niet als haalbaar beoordeeld tijdens de haalbaarheidscheck of;
  3. heeft het plan wel 25 likes gehaald en is door de haalbaarheidscheck gekomen maar niet geselecteerd. In een uitzonderlijk geval is een haalbaar plan met meer dan 25 likes niet geselecteerd omdat er een ander alternatief voor is. Bijvoorbeeld financiering uit andere bronnen of het plan staat in de toekomst gepland om uitgevoerd te worden. Deze plannen zijn altijd in overleg met de indieners niet geselecteerd.
Je kan hier kijken hoe het plan en alle andere plannen zijn beoordeeld.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Indien een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via het Bewonersoverleg Duinoord worden uitgekeerd.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Scheveningen. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Duinoord Begroot. Dat zijn wij ook! Na Duinoord komen ook de andere wijken in Scheveningen aan de beurt. Lees hier wanneer de andere wijken aan de beurt zijn. Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie. Meer informatie lees je hier.
Uitleg Stemmen Archief